måndag 29 juni 2009

Bröllop

Ulrikas brudbukett med lila ros, luktärt och vita pioner.
Den är gjord av 3 likadana buketter för bruden ville ge brudnäbbarna varsin i kyrkan.
Jag har vänt dem så det ser asymmetriskt grupperat ut ändå.



Fotografen heter Tove Möller Gunnarsson

Victorias brudbukett av rosa pioner, luktärt, viburnum, björnbär och rosor


Kram Jea

onsdag 24 juni 2009

Nya möjligheter och tävling

Inspirerad av kloka Lallis ska jag försöka se möjligheterna med den här dagen.
Mitt uppdrag idag är att alla som kommer in i butiken ska le när de går ut oavsett hur de ser ut när de kommer in. Om någon är vrång mot mig ska jag inte låta dem ta min energi utan jag ska ge dem positiv energi istället.
Boken den 9:e insikten handlar bl.a om detta, läs den om du inte redan har gjort det.

Nu har du möjligheten att vinna ett par Falsterbotofflor och ett presentkort på badkläder värt 500 kr från Sommarboden i Höllviken.

Tävlingsregler:
*Länka hit i sidospalten på din blogg med klickbar bild och texten: Vinn badkläder och träskor från Sommarboden hos Kronblad och Lantliv
*Skriv en kommentar med din skostorlek
*Man kan vara med och tävla till den sista juli men länken ska ligga kvar till den 15 augusti då vinnarna dras. (jag förbehåller mig rätten att förlänga tiden vid färre än 50 tävlande)

Ha en riktigt bra dag idag!
Kram Jea

söndag 21 juni 2009

Bloggande och semester?!

Ser att många bloggare tar semester. Mina cykler stämmer inte alls med det, jag gör tvärtom. Likadant med att de flesta låter bli att blogga på helgen, men det är ju då jag är ledig, samma sak med semestern. För att inte bli alltför uttråkad lägger jag nu till en massa nya kul bloggar i min nya uppdaterade blogglista. Gillar det att de som är senast uppdaterade visas överst.

Jag har inte bloggkoll på någon (för då blir jag nog bloggutbränd med alla mail! var med i en tvillingmailinglista innan och höll på att bli totalgalen) utan surfar runt mellan bloggarna, egentligen vill jag inte ha samma länkar som någon men väljer mina vänner och de som inspirerar mig mest och de som uppdaterar mest, det är ju trist när det är samma varje gång man går in...fast man får sig kanske en tankeställare själv, hm sköter jag mig egentligen?...(fniss jag lovar iaf inte något mer, eller tar bloggpauser som varar en eftermiddag, jag svarar när någon kommenterar...fast jag är inte lika social som vissa, såg att en tjej hade 167 bloggar att besöka dagligen, shit, hur går det då med resten av livet, jobb, familj, vänner irl...

Sen känner jag att jag nog måste ta tag i det där med inredning som egentligen är mitt största intresse, ska sluta slösa tid på en massa annat. Fast jag kan inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha det, det ska stämma med både funktion och vara snyggt. För mycket pynt som dammar har jag inte tid med, textilier samma sak. Jag vill inte ha ett "Mio hem" eller ett museum, inte heller ett dockskåp. Det får inte vara vitt överallt men basen ska vara vit. Jag vill inte ha samma saker som alla andra, det får inte vara gulligt, det får inte vara för ruffigt men ändå lite.
Jag vill inte ha för modernt. Vill inte behöva ändra om hela tiden eller tröttna på stilen. Gärna lantligt med inslag av industri men inte för mycket... Lagom är bäst som vanligt.
Det ska gå att ha barn och hundar och man ska kunna gå in med skor...
Jag gillar att ha lite olika i olika rum, vet att många tycker hela huset ska vara samma.
Iaf ska jag ta tag i det nu och gör något litet varje dag.
Flädersaft

Blablabla, kram på er, ni är underbara! (men snälla ta inte semester allihop)

Kram Jea


lördag 20 juni 2009

Nya gamla grejer


På vägen hem från Halmstad blev det en liten butikssunda, perfekt att så många hade öppet för jag hinner aldrig med några utflykter längre. Först var vi på Bergmansgården. Där fanns det massor med te, marmelader o.dyl sen hade de en inredningsavdelning med lite av varje. Jag köpte de söta termosarna som jag har velat ha länge. Vet inte varför jag inte hade dem innan för de var inte speciellt dyra, tror det finns för många färger att välja mellan...
Sen var vi på Sibylla i nån liten by (fick sån Sverige-är-snart-nedlagt känsla) det var perfekt att ha 4 barn med sig där, jag sparade mig och såg fram emot en helt annan måltid...
Sen åkte vi till Höganäs, Höganäs fabriksförsäljning och kvalitet & fynd där jag köpte en planteringssats med fröer och såg en underbar kjol från Day till 50% som tyvärr inte fanns i min storlek:-( . På Ittala outlet(?!) fanns "min" röda skål den kostade nästan 300 kr i 2:a sortering -vägrar. Tycker det var dyrt där och Ittala passar ändå inte min smak egentligen. Vi behöver nytt vardagsporslin så jag stod och höll i Rörstrands kurbits men P tyckte inte om det riktigt.
Synd. Vet inte alls vad vi ska ha, tips någon?
Sen såg jag en mysig butik som visade sig vara den Jenny-lilla huset på prärien bloggade om - butiken, åh ville in! det stod att det skulle vara loppis i butiken 26/6? Dit vill (ska) jag!
Hittade en loppis (köpte två klämlampor, en registreringsskylt och en plåtlampa för 125 kr) på vägen till Slottsstallets interiör och inredning, mycket söt butik. Såg massor av ljuvliga kläder som jag egentligen borde ha provat men barnen stressade mig lite. Där fanns mycket fint - en hel del möbler(underbara skåp, bänk, 2x bord, tolix), riktigt coola metallådor (borde ha köpt) och en underbar tavla, men det var tyvärr inget för min plånbok.
Stannade vid en liten butik proppfull med kuriosa och gamla burkar och äntligen en skoltavla med blommor på till Jea, tjoho!
Sen styrde vi kosan mot Helsingborg och det började vattnas i munnen, men öh och buuu-La Plage borta! körde förbi en gullig blomsterbutik som hette vackra blommor. Sen blev det ännu en snabbmatskedja. Nu rensar jag ogräs.
Härligt att det bara är lördag, en hel dag till ledigt imorgon. Har en del att pyssla med, skiner solen så blir det mera ogräsrensning och är det dåligt väder så blir det jobb med garderoben och tvätten. Jämnt skägg alltså.

Brudbukett
Kram Jea

torsdag 18 juni 2009

Glad Midsommar!

Sitter och pustar ut en stund. Nu är jag nästan klar med morgondagens beställningar. Ska göra ett bröllop och några fler buketter till butiken och några planteringar till om jag orkar.
Det gäller ju att vara piggelin imorgon också.

Det blir en lugn skön midsommar, vi firar alltid med samma familj och har väldigt trivsamt, både vuxna och barn är bästisar.

Man kan passa på att vara lite extra romantisk utan att det känns fånigt, helt ok att ha "Kulla-Gullakläder", mamelucker och blommor i håret...Jag har alltid krans och plockade 7 sorters blommor varje år tills jag träffade P.

Barnen lärde sig krypa på sin första midsommarafton. Titta vilka små godingar!


Jag önskar er en riktigt fin midsommar!
kram Jea

söndag 14 juni 2009

on my mind and nose


ja ni, jag säger det här snabbt. jag har tagit hål i näsan
Eftersom jag är en riktig velpanna vad gäller vissa saker så tycker jag såklart att den kunde suttit lite annorlunda och jag är heller inte helt säker på att jag är så bohemisk. För i mina ibland fördomsfulla ögon är det bara gatflickor, rockstjärnor, konstnärer, fjortisar och patrask som har sånt. och så jag...
Eller så är det gudinnor från Indien.
Hur som helst så gör det ont och den sitter där den sitter.

Jag jobbade som vanligt igår, P var sjuk så vi stannade hemma från festen. Vi glömde avboka barnvakten så när hon kom fick hon stanna och ta hand om barnen när jag städade och klippte gräset så P kunde vila. Idag har vi ätit frukost i flera timmar, läst en hög med tidningar, bakat rabarberpaj, gjort leilas rosa lemonad, gjort lasagne i min älskade riceform, tvättat och lekt med lego. Grannen har släppt ut sina hästar i vår hage, barnen badar i barnpoolen och nu ska jag sätta upp saker på väggen i A´s rum. Sen ska jag göra en skolplansch eller sy lite eller se en film och baka en tårta till tårtbuffén på dagis på tisdag. Det blir sommartårta med jordgubbar, hallon, blåbär och banan.

Ha en härlig söndag

Kram Jea

måndag 8 juni 2009

Helgens övningar

Jag fick en extra dag i lördags! hade glömt att det var röd dag och trodde jag skulle jobba som vanligt. Åkte in till butiken en liten stund för att lämna ut en beställning och så öppnade jag för några tjejer som ringde.
Skönt att för en gångs skull inte behöva stressa och få göra sig i ordning för att gå på fest i lugn och ro. Vi hade jättekul, underbar mat och dryck, sång, dans och trevliga människor. Är fortfarande lite trött:-D Känner av det i både ben, fötter och huvud...Igår var man inte tuff när barnen vaknade kl 07.00. Jag har t.o.m. lovat att köra på lördag när vi ska på nästa fest, ni vet "aldrig mer". Vi får väl se hur det blir med det.
Igår kom min bästa kompis och hennes familj från Halmstad för att hämta lilla Scilla. De bjöd oss på lunch och hade med sig kreolsk gryta och färskpotatis. Mums!
Vi gjorde fuskmorotsmuffins (kungsörnenmix) till efterrätt. Ibland får man vara lite lat.
Sen på kvällen kom svägerskan och kusinerna och hälsade på. Så det blev mycket lek, kul.
Barnen somnade gott sen och jag också, missade slutet på filmen som vanligt.

Nu ska jag göra matsäck till dagisutflykten imorgon, det blir grillad kyckling, fransk potatissallad, lite olika korvar, oliver, ost, Leilas chokladcupcakes, jordgubbar, flädersaft och hallongrottor om jag hinner. Jag älskar matsäckar, tycker det ska vara lyxigt och hemgjort. Det är väl hemskt med mackor från macken eller när man kommer till ett ställe där det är världens längsta kö till sämsta syltan, där de dessutom tar hutlöst betalt för att det inte finns något annat att välja på.

Så här snygg blev P´s farmor Elsas cykel efter en omgång färg.

Ha en trevlig kväll!
Kram Jea